برنج

برنج خزر

برنج خزر
[ult_animation_block animation=”swing” animation_duration=”3″ animation_delay=”0″ animation_iteration_count=”1″]
برنج خزر درجه یک
[/ult_animation_block]

مبدأ کشت برنج خزر در استان گیلان بوده و به دلیل سازگاری خوبی که نشان داده در مازندران نیز کشت می گردد. برنج خزر برنجی است که توسط موسسه تحقیقات برنج از طریق دستکاری ژنتکی تولید و به کشاورزان داده شد ُ برنج خزر از نظر ظاهری بسیار شبیه برنج طارم است اما ابدا به پای کیفیت برنج طارم نمیرسد ، قیمت برنج خزر نسبت به برنج طارم قیمت بسیار پایینتری دارد و این مساله موجب شده تا برخی از تاجران از این شباهت سوءاستفاده کنند و برنج طارم و خزر را با یکدیگر مخلوط کنند و به فروش برسانند اما بعد از پخت دو فازی بودن آن کاملا مشخص است .

برنج خزر عموما در استان گیلان کشت میشود ، گاهی در بازار برنج خزر را با قیمت پایینی بجای برنج طارم میفروشند ، هیچ گاه فریب قیمت پایینتر را نخورید ُ هر چند قیمت بالا هم دال بر مرغوبیت نیست اما قیمت در قیمت پایین برنج طارم قطعا باید شک کنید.  

ویژگی های برنج خزر

رقم خزر پس از پخت همانند ارقام کیفی خوش پخت نبوده و کمی سفت و عطر و بوی خاصی نیز ندارد . در مقایسه با انواع طارم ، کمی چاق و کدرتر می باشد و در میان ارقام پر محصول از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است . پروتئین دانه خزر بالا بوده ( 52/9 درصد) و تشخیص این رقم در اختلاط با ارقام کیفی بسیار سخت و دشوار بوده و نیاز به بررسی و دقت بالایی دارد. طول دانه خام خزر 7.39 میلی متر و پس از پخت 91/9 میلی متر و عرض آن 14/1 میلی متر است.

سوء استفاده از شکل ظاهری این برنج

همانطور که در بالا اشاره کردیم خصوصیات ظاهری این برنج بسیار شبیه به برنج های صدری مانند طارم است و دارای قیمت بسیار پایین میباشد به همین دلیل مورد سوء استفاده تاجران برنج قرار گرفته است. آنها با ترکیب برنج خزر و صدری که بسیار شبیه به هم هستند  اقدام به فروش این محصول مینمایند که در نگاه اول قابل تشخیص نیست اما بعد از پخت قابل مقایسه نیستند و شما شاهد دو فازی شدن برنج ها خواهید شدبرای اطلاع از اخرین اطلاع از نوسانت بازار برنج به قیمت روز برنج مراجعه بفرمایید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *