برنج هاشمی گیلان چگونه تولید میشود؟

این رقم برنج توسط یوسف هاشمی  کشاورز روستای چاپارخانه در سال 1364 بطور اتفاقی در مزرعه اش کشف شد و بعد از آن با دیدن برنج با خود گفت : برنج خوبی است ! و مشتی از آن را جمع کرد ، بنابراین سال به سال آن را کاشت و هر سال بر تخم جو آن افزود تا بتواند کل مزرعه اش را از این نوع برنج بکارد ، قبل از این رقم برنج ، یوسف هاشمی مانند عموم مردم گیلانی برنج بینام در مزرعه اش میکاشت ،

، اولین بار این نوع برنج را به کارخانه برنج کوبی برد تا برنج سفید دریافت کند ، پس از آن ، آن را به خانه برد و آن را پخت و از طعم و بوی برنجی که کشف کرده بود ، بسیار خشنود شد …

 او اولین بار یک گونی تخم جو به برادرش داد تا او نیز این نوع برنج را بکارد ، این رقم برنج ، برنجی بود که مردم روستا برای دیدنش به مزرعه یوسف هاشمی می امدند و تا این نوع برنج را با این نوع مرغوبیت از نزدیک ببنند و آرام آرام برنج یوسف هاشمی در روستای چاپارخانه پخش شد و کم کم در روستاهای اطراف نیز معروفیت پیدا کرد که امروز نیز در تمام استان گیلان این رقم را میکارند . دولت در پخش این نوع برنج هیچ گونه سهم و نقشی نداشته است و این مردم بودند که آرام آرام اقدام به گسترش برنج هاشمی کردند.

او میگوید چند سال پیش سازمان جهادکشاورزی استان گیلان برای ثبت معنوی این رقم به موسسه تحقیقات ثبت بذر و نهال کشور در کرج معرفی شدم ولی این مرکز اعلام کرد به دلیل این که تولید این بذر به حد تجاری رسیده، امکان ثبت آن وجود ندارد ! برنجی که هنوز که هنوزه به اسم یوسف هاشمی ثبت نشده زیرا مسئولین گفته اند برای ثبت حدود هشت میلیون هزینه دارد ، در طی این سالها تنها به او دو سکه و یک پلوپز هجده نفره  به او دادند . برنج هاشمی و علی کاظمی نسبت به برنج بینام در هر هکتار شالیزار متوسط 500 تا 600 کیلوگرم محصول بیشتری میدهد ، حدود 250 هکتار از شالیزارهای ایران با برنج هاشمی کاشته میشود .

انواع برنج هاشمی گیلان

انواع برنج هاشمی

برنج هاشمی بر دو نوع است ، برنج گرم گونه و برنج سرد گونه ؛ اما چگونه میتوان اینها را از هم تشخیص داد ؟ برنج گرم گونه ساقه کلفت تری نسبت به بر برنج سردگونه دارد ، برنج سردگونه چون نازک تر است کرم ساقه خوار به راحتی نمیتواند به درون آن نفوذ کند بنابراین میزان سم بکار رفته برای کشت برنج هاشمی سردگونه بسیار کمتر بوده و این باعث ارگانیک بودن بیشتر برنج سرد گونه هاشمی میشود.

برنج سردگونه هاشمی نسب به برنج گرم گونه هاشمی حدود ده روز دیرتر برداشت میشود یعنی اگر ما دو مزرعه با دو مشخصات کاملا یکسان داشته باشیم ،

و در یکی برنج سردگونه هاشمی و در دیگری برنج گرم گونه هاشمی بکاریم ، برنج سردگونه هاشمی حدود ده روز دیر تر به بار می آید و این دیر به بار آمدن این نوع برنج سبب میشود تا از نظر خوراکی نسبت به برنج گرم گونه غنی تر باشد و همچنین طعم و بوی به مراتب بهتر و بیشتری نسب به گونه مقابلش داشته باشد .

برنج علی کاظمی قبل از برنج یوسف هاشمی توسط علی کاظمی کشف شد از برنج ها پر مصرف امروز کشورمان ایران است ، برای اطلاع از قیمتهای روز برنج در بازار پرنوسان ایران میتوانید به پیج قیمت برنج شمالی مراجعه کنید .