مقدمه
عدس پلو یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که در عموم مراسم ایرانی قابل سرو کردن است . این غذا از برنج ایرانی به همراه کشمش و گوشت چرخ کرده تهیه میشود و در همه استان ها خوردن این غذا رایج است امروز طرز تهیه عدس پلو با برنج هاشمی را توضیح میدهیم .
[table id=5 /]
مرحله اول
ابتدا برنج هاشمی را خیس میکنیم و سپس برنج را درون قابلمه به همراه چند لیوان آب و مقداری نمک می ریزیم تا پخته شود ، برنج هاشمی را آنقدر می پزیم که در واقع اطراف آن نرم و درون آن خشک بنظر برسد ، بعد از اینکه برنج به این حالت رسید ، برنج را با آب ولرم آبکش میکنیم .
مرحله دوم
از آنجا که عدس جزو حبوباتی است که سخت پخته میشود بهتر است از شب قبل آن را بخیسانید تا نرم شود و راحت تر پخته شود ، عدس را به همراه دو لیوان آب در یک قابلمه می ریزیم و با حرارت ملایم می گذاریم تا بخوبی بپزد و آب داخل آن تبخیر شود .
مرحله سوم
در این مرحله باید پیازها را نگینی خرد کنیم و به همراه گوشت چرخ کرده در یک ماهی تابه آن را تفت می دهیم ، پس از اینک پیازها بنظر نرم شدند ، عدس را به آن اضافه میکنیم . مقداری نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه میکنیم و به آرامی عدس و پیاز را مخلوط میکنیم که له نشود و به خوبی آن را تفت می دهیم .
مرحله چهارم
در این مرحله موادی را که بخوبی تفت دادیم را از روی حرارت برمیداریم . یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم ته قابلمه را مقداری روغن میریزیم و به سلیقه خودتان از نان یا لایه های سیب زمینی به عنوان ته دیگ استفاده کنید . نان لواش معمولا خوشمزه تر میشود این به سلیقه شما بستگی دارد .
مرحله پنجم
در این مرحله که ته دیگ را ته قابلمه درست کردیم ، برنج و عدس و گوشت چرخ کرده را به صورت لایه لایه داخل قابلمه میزاریم و پس از اینکه کل قابلمه پر شد ، نصف لیوانی از آب و روغن درست میکنیم و روی برنج می ریزیم ، و شعله را زیاد میکنیم تا غذا بخار کند .
مرحله ششم
پس از اینکه غذایمان شروع به بخار کردن کرد ، حتما درب قابلمه را با پارچه ای یا دم کنی میپوشانیم ، و با حرارت پایین می گذاریم تا عدس پلو بخوبی دم بکشد ، در این مرحله به سراغ گوشت و کشمش میرویم قبل از آن پیاز را نگینی خرد میکنیم .
مرحله هفتم
پیازی را که تهیه کرده ایم را با روغن تفت میدهیم تا نرم شود بعد از آن سیرها را رنده میکنیم و پس از همه اینها گوشت چرخ کرده را به آن اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا رنگ گوشت تغییر کند ، بعد از تفت دادن نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه میکنیم .
مرحله هشتم
در این مرحله سراغ کشمش ها میرویم ، بهتر است کشمش ها را حداقل نیم ساعتی در آب بگذاریم تا خیس بخورد . حالا کشمش را به گوشت چرخ کرده اضافه میکنیم و خوب مواد را باهم تفت مدهیم .
مرحله نهم
در این مرحله میرویم به سراغ تزئین عدس پلومان ، برنج را داخل دیس میکشیم و با مایه گوشت و کشمش به زیبایی آن را تزئین میکنیم . میتوانیم مقداری از زعفران و کره را با مقداری برنج مخلوط کرده و سطحی از برنج را برای زیبایی هر چه بیشتر عدس پلو بپوشانیم .