برنج

۸ فن پخت برنج را که هرکسی باید بداند

فن پخت برنج

در آشپزی ایرانی کسی را آشپز می‌گویند که به ‌اصطلاح بتواند برنج را خوب دربیاورد ، درواقع اولین مرحله آشپزی در آشپزی ایرانی پخت برنج است، پخت برنج ایرانی دارای فنونی است ، که درواقع هر کس آن فنون را بداند به‌راحتی می‌تواند برنج‌هایی در حد رستوران های ایرانی برنج بپزد . ما در این مقاله ۹ فن پخت برنج را گردآوری کرده‌ایم ،شاید بهتر بگوییم این مقاله راهکارهای مقابله با برخی از اشتباهات پخت برنج است ،

 چکار کنیم برنجمان خوب قد بکشد؟

برای اینکه برنجی با قد کشیده دم‌کنید نیاز است ، ۴ نکته بسیار مهم را که می‌تواند برنج شمارا به یک برنج قد کشیده رستورانی تبدیل کند را رعایت کنید .

 نکته اول به هیچ عنوان هنگام آب کشیدن برنج روی آن آب سرد نریزید زیرا این کار باعث می‌شود که به برنج یک شوک وارد شود و و دیگر برنج قد نکشد

نکته دوم گاهی اوقات برای پخت برنج از قابلمه‌های کوچک استفاده می‌کنند این یکی از

[ult_animation_block animation=”swing” animation_duration=”3″ animation_delay=”0″ animation_iteration_count=”1″]
فن پخت برنج
[/ult_animation_block]

مواردی که باید به آن دقت کنید زیرا برنج برای قد کشیدن نیاز به فضای بزرگتری دارد بنابراین از قابلمه‌های بزرگتر برای پخت برنج استفاده کنید

نکته سوم هنگامی که برنج در حال جوشیدن است می توانید یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید این یکی از تکنیکهای افزایش قد در برنج می باشد

نکته چهارم این نکته با این که باعث افزایش قد می‌شود همانطور باعث افزایش وزن هم می‌شود! بنابراین استفاده یا استفاده نکردن آن اختیار با شماست! هنگام جوشاندن برنج ۲ قاشق روغن مایع داخل آن بریزیم، این  کار باعث می‌شود دانه‌های برنج از هم جدا و همچنین باعث افزایش قد کشیدن برنج می‌شود

اگر برنجمان کمی بیشتر جوشید چه کنیم ؟

گاهی پیش می‌آید که ما برنج را بیش از حد می‌جوشیم در این موارد میتوان هنگام آبکشی کردن برنج روی آن آب سرد بریزیم و سپس آن را آبکشی کنید این کار باعث می‌شود که برنج متراکم شده و به ‌اصطلاح خودش را جمع کند.

 دومین کاری که می‌توانید بکنید این است که از آب و روغن استفاده نکنید.

 اگر برنجمان ته گرفت چه کنیم؟

 زمانی که برنج ته می‌گیرد بوی سوختگی تمام برنج را در بر می‌گیرد باید راهکارهایی جهت رفع بوی سوختگی در برنج انجام دهیم می توانید برای رفع بوی سوختگی چند تکه نان روی برنج بگذارید نان می‌تواند بوی سوختگی را به خود جذب کند همچنین می‌توانید از چند حلقه سیب زمینی برای این امر استفاده کنید زیرا سیب زمینی نیز قابلیت جذب بوی سوختگی را دارد حتی از چند حلقه پیاز هم می‌شود استفاده کنید زیرا خاصیت پیاز در جذب مواد و بوها بسیار زیاد است ، به همین دلیل است که پیازی را که یکبار شکسته شده را در زمان دیگر مصرف  نمیکنند ، حتی کسانی که رنگ ساختمان‌ها را انجام می‌دهند گاهی مواقع برای کاهش بوی رنگ و تینر از سطل آب و پیاز استفاده می‌کنند .

 اگر برنج بی نمک یا کم نمک شد چه کنیم؟

 قاعدتاً راه حل بی نمکی آن است که روی آن نمک بریزیم!  می‌توانید مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و آن را روی برنج بریزید ، اما این راه حل را خیلی توسعه نمی‌کنیم زیرا که امکان دارد برخی جاها نمکی و برخی جاها بینمک شود .

می توانید خورشت را کمی خوش نمک بپزید که ترکیب این دو تعادلی در نمک غذا ایجاد ‌کند.

 چه کار کنیم برنج  بعد از پخت سفید شود ؟

رستوران دارها برای سفید کردن برنج از چند راه حل استفاده می‌کند آنها هنگام جوشیدن برنج یک قاشق آبلیمو یا یک قاشق آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه می‌کند این کار علاوه بر سفید کردن برنج باعث می‌شود که دانه‌های برنج به یکدیگر نچسبند

 اگر برنج شور شد چه کنیم ؟

گاهی اوقات پیش می‌آید که در هنگام پخت برنج دچار اشتباه شده و میزان نمک را بیش از حد به برنج اضافه می‌کنیم در این مورد اگر اگر قبل از دم کردن برنج متوجه شده‌ایم می‌توانیم چند تکه سیب زمینی داخل آب برنج بریزیم تا سیب زمینی شوری آب برنج را به خود جذب کند ، اگر در آبکش کردن برنج متوجه شدید می توانید بیشتر آبکشی کنید که جریان آب باعث می‌شود که  نمک از سطح برنج شسته شود اگر دیگر کار از کار گذشته بود تنها کاری که می‌توانید بکنید آن است که خورش را کم نمک تر بپزید تا تعادلی در ترکیب غذا ایجاد شود

چه کار کنیم که برنج زعفران ‌شود ؟

برای دم کردن  روش سنتی آن است که قند و زعفران را با هونگ بکوبید‌ و آن را با آب جوش دم کنید . دست دوم که بسیار جالب‌تر و بسیار راحت‌تر است و این روزها خیلی استفاده می‌شود آن است که  می‌توان از یک تکه یخ استفاده کرد یخ به طرز عجیبی  باعث دم کردن زعفران می‌شود و یک رنگ بسیار فوق العاده از زعفران می‌گیرد در پایان می‌توانید مقداری برنج را با زعفران مخلوط کرد و سطح برنج را با آن تزیین کنیم .

 دو عامل پخت برنج بسیار مهم است!

 اول میزان زمان جوشیدن برنج است ، کسانی که برنج را بسیار خوب می پزند ، بر اثر تجربه و انواع برنج میزان جوشیدن برنج را خوب حدس می‌زنند ، دومین مورد میزان آبی است که به صورت آب و روغن معمولا ببه قابلمه برنج اضافه می‌شود این میزان آب چون راه خروجی آن بسیار محدود است .بخش قابل توجهی از آن به دانه‌های برنج جذب می‌شود که یا برنج را خشک یا نرم یا شفته میکند . برای پخت برنج از روغن استفاده نکنید زیرا روغن با آن که بسیار پخت برنج را راحت‌تر می‌کند ولی علی‌الخصوص برنج ایرانی یکی از سالم ترین غذاهای ممکن است.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *