برنج هاشمی
فروشگاه برنج شمالی خرید برنج هاشمی را به شما پیشنهاد میدهد زیرا از بهترین برنج های ممکن حال بازار ایران است بسیار خوشبو ، خوش طعم و خوشپخت است . برنج شمالی قطعا برنج هاشمی را به شما پیشنهاد میکند . ما این برنج را مستقیما از شبکه کشاورزانی تهیه میکنیم که سالها شناخت کافی از میزان تلاششان در شالیزار و مرغوبیت برنجشان داریم ، تهیه میکنیم .

از مهمترین خصلتهای برنج هاشمی بعد از پخت اول نرم بودن آن است زیرا ارقام مختلفی از برنج بعد از شپخت خشک و به اصطلاح سفت میشود و قابل خوردن نیست .

انواع برنج هاشمی

 برنج هاشمی بر دو نوع است ، برنج گرم گونه و برنج سرد گونه ؛ اما چگونه میتوان اینها را از هم تشخیص داد ؟ برنج گرم گونه ساقه کلفت تری نسبت به بر برنج سردگونه دارد ، برنج سردگونه چون نازک تر است کرم ساقه خوار به راحتی نمیتواند به درون آن نفوذ کند بنابراین میزان سم بکار رفته برای کشت برنج هاشمی سردگونه بسیار کمتر بوده و این باعث ارگانیک بودن بیشتر برنج سرد گونه هاشمی میشود.

برنج سردگونه هاشمی نسبت به برنج گرم گونه هاشمی حدود ده روز دیرتر برداشت میشود یعنی اگر ما دو مزرعه با دو مشخصات کاملا یکسان داشته باشیم ، و در یکی برنج سردگونه هاشمی و در دیگری برنج گرم گونه هاشمی بکاریم ، برنج سردگونه هاشمی حدود ده روز دیر تر به بار می آید و این دیر به بار آمدن این نوع برنج سبب میشود تا از نظر خوراکی نسبت به برنج گرم گونه غنی تر باشد و همچنین طعم و بوی به مراتب بهتر و بیشتری نسب به گونه مقابلش داشته باشد. بهتر است در خرید برنج هاشمی از این نوع خریداری شود .

برنج هاشمی گیلان چگونه تولید میشود؟

این رقم برنج توسط یوسف هاشمی  کشاورز روستای چاپارخانه در سال ۱۳۶۴ بطور اتفاقی در مزرعه اش کشف شد و بعد از آن با دیدن برنج با خود گفت : برنج خوبی است ! و مشتی از آن را جمع کرد ، بنابراین سال به سال آن را کاشت و هر سال بر تخم جو آن افزود تا بتواند کل مزرعه اش را از این نوع برنج بکارد ، قبل از این رقم برنج ، یوسف هاشمی مانند عموم مردم گیلانی برنج بینام در مزرعه اش میکاشت ،

، اولین بار این نوع برنج را به کارخانه برنج کوبی برد تا برنج سفید دریافت کند ، پس از آن ، آن را به خانه برد و آن را پخت و از طعم و بوی برنجی که کشف کرده بود ، بسیار خشنود شد …

 او اولین بار یک گونی تخم جو به برادرش داد تا او نیز این نوع برنج را بکارد ، این رقم برنج ، برنجی بود که مردم روستا برای دیدنش به مزرعه یوسف هاشمی می امدند و تا این نوع برنج را با این نوع مرغوبیت از نزدیک ببنند و آرام آرام برنج یوسف هاشمی در روستای چاپارخانه پخش شد و کم کم در روستاهای اطراف نیز معروفیت پیدا کرد که امروز نیز در تمام استان گیلان این رقم را میکارند . دولت در پخش این نوع برنج هیچ گونه سهم و نقشی نداشته است و این مردم بودند که آرام آرام اقدام به گسترش برنج هاشمی کردند.

او میگوید چند سال پیش سازمان جهادکشاورزی استان گیلان برای ثبت معنوی این رقم به موسسه تحقیقات ثبت بذر و نهال کشور در کرج معرفی شدم ولی این مرکز اعلام کرد به دلیل این که تولید این بذر به حد تجاری رسیده، امکان ثبت آن وجود ندارد ! برنجی که هنوز که هنوزه به اسم یوسف هاشمی ثبت نشده زیرا مسئولین گفته اند برای ثبت حدود هشت میلیون هزینه دارد ، در طی این سالها تنها به او دو سکه و یک پلوپز هجده نفره  به او دادند . برنج هاشمی و علی کاظمی نسبت به برنج بینام در هر هکتار شالیزار متوسط ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم محصول بیشتری میدهد ، حدود ۲۵۰ هکتار از شالیزارهای ایران با برنج هاشمی کاشته میشود .