برنج

آداب و رسوم نشاء در گیلان قدیم

آداب و رسوم نشاء در گیلان
[ult_animation_block animation=”swing” animation_duration=”3″ animation_delay=”0″ animation_iteration_count=”1″]
آداب و رسوم نشاء در گیلان
[/ult_animation_block]

آداب و رسوم نشاء در گیلان

یکی از آداب و رسوم نشاء که در گیلان مرسوم بود ، زنانی که کودکان کوچک دارند و شیرخواره هستند در فصل نشاء اقوام آنها در ساعت ده صبح که محلی ها به آن چاشت میگویند برای مادر می اورند تا مادر به انها شیر دهد و نیز بعد از نهار در مرحله دوم  بچه را به مادر میرسانند تا بار دیگر کودک از شیر مادر بهره مند  شود . و این همکاری و همدلی میان خانواده ها را به خوبی نشان میدهد .

تم سری (tom sari) 

در نخستین روز نشاء صاحب مزرعه حلواهای محلی را میپخت و در میان زنان کارگر تقسیم میکرد در زمان قدیم عمل اصلی نشاء توسط زنان انجام میشد . زنان دور هم مینشستند و از حلواهای محلی میخوردند و دمی میان دو بخش کار خستگی در میکردند در حالی که تمام  پاهایشان گلی بود روی مرزهای میان دو مزرعه برنج با تمام سختی ها و مشقات زندگی به صحبتی میپرداختند و دمی شاد بودند.

سفید تم (safid tom)

در زمان نشاء اگر کارگری سفید برگی پیدا میکرد به پای پسر صاحب مزرعه و یا زنش میزد و برای اینکار انعام میگرفت

در ایام قدیم رسم بود که صاحب مزرعه پلو انواع خورشتهای محلی را برای کارگران زن یا مرد میپختند و به مزرعه می آوردند ، و همگی کنار همدیگر غذا میخوردند ، که به این عمل  پلاهری palahari میگفتند ، امروزه نیز رسم و رسومات جالبی وجود دارد که منطقه به منطقه متفاوت است .

جشن نشاء

هر ساله در شهرستان رودسر در روستای قاسم آباد جشن نشاء برگزار میشود .

معمولا در هفته کار و کارگر با حضور بانوان کشاورز برگزار میشود و همچنین لوح تقدیری به ایشان داده میشود.

سایت برنج شمالی

[ult_animation_block animation=”bounce” animation_duration=”3″ animation_delay=”0″ animation_iteration_count=”1″]
آداب و رسوم نشاء در گیلان
[/ult_animation_block]
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *