آداب و رسوم نشاء در گیلان
یکی از آداب و رسوم نشاء که در گیلان مرسوم بود ، زنانی که کودکان کوچک دارند و شیرخواره هستند در فصل نشاء اقوام آنها در ساعت ده صبح که محلی ها به آن چاشت میگویند برای مادر می اورند تا مادر به انها شیر دهد و نیز بعد از نهار در مرحله دوم بچه را به مادر میرسانند تا بار دیگر کودک از شیر مادر بهره مند شود . و این همکاری و همدلی میان خانواده ها را به خوبی نشان میدهد .
تم سری (tom sari)
در نخستین روز نشاء صاحب مزرعه حلواهای محلی را میپخت و در میان زنان کارگر تقسیم میکرد در زمان قدیم عمل اصلی نشاء توسط زنان انجام میشد . زنان دور هم مینشستند و از حلواهای محلی میخوردند و دمی میان دو بخش کار خستگی در میکردند در حالی که تمام پاهایشان گلی بود روی مرزهای میان دو مزرعه برنج با تمام سختی ها و مشقات زندگی به صحبتی میپرداختند و دمی شاد بودند.
سفید تم (safid tom)
در زمان نشاء اگر کارگری سفید برگی پیدا میکرد به پای پسر صاحب مزرعه و یا زنش میزد و برای اینکار انعام میگرفت
در ایام قدیم رسم بود که صاحب مزرعه پلو انواع خورشتهای محلی را برای کارگران زن یا مرد میپختند و به مزرعه می آوردند ، و همگی کنار همدیگر غذا میخوردند ، که به این عمل پلاهری palahari میگفتند ، امروزه نیز رسم و رسومات جالبی وجود دارد که منطقه به منطقه متفاوت است .
جشن نشاء
هر ساله در شهرستان رودسر در روستای قاسم آباد جشن نشاء برگزار میشود .
معمولا در هفته کار و کارگر با حضور بانوان کشاورز برگزار میشود و همچنین لوح تقدیری به ایشان داده میشود.
سایت برنج شمالی