برنج

برنج قهوه‌ای و 8 خاصیت آن

برنج قهوه‌ای

برنج قهوه‌ای چیست و چگونه تولید می‌شود ؟

هر دانه برنج دارای چندین لایه است ، اگر تنها لایه‌ی بیرونی ان جدا شود ، چیزی که می‌ماند برنج قهوه ایست . اگر بیشتر از این آسیاب شود بسیاری از مواد مغذی خود را از دست می‌دهد .  وقتی برنج سفید به برنج قهوه‌ای تبدیل شود 90 در صد از ویتامین b6 خود را از دست می‌دهد ، نیمی از منگنز و مقدار زیادی فسفر و آهن خود را از دست می‌دهد .

چرا برنج قهوه‌ای بخوریم؟

همان‌طور که میدانیم برنج قهوه‌ای خواص بسیار بیشتری نسبت به برنج سفید دارد .

[ult_animation_block animation=”swing” animation_duration=”3″ animation_delay=”0″ animation_iteration_count=”1″]
برنج قهوه‌ای
[/ult_animation_block]

این ماده‌ی غذایی حتی در مورد بیماری‌هایی مثل سرطان، چاقی، دیابت، اختلالات عصبی و بی‌خوابی نیز مؤثر است .

استخوان

ازآنجاکه برنج قهوه‌ای سرشار از منیزیم است و منیزیم به همراه کلسیم باعث رشد استخوان‌ها می‌شود . منیزیم مانع از دمیلینه شدن استخوان می‌شود .

کلسترول خوب

مطالعات اخیر نشان داده که مصرف برنج قهوه‌ای باعث بهبود غلطت خون و همچنین کلسترول خوب در افراد دچار مشکل مصرف الکل کمک نموده است . همچنین عصاره برنج قهوه‌ای به کاهش تری گلیسیرید در کبد که یکی از عارضه‌های مصرف زیاد الکل است کمک کرده .

سرطان

برنج قهوه‌ای سرشار از فیبر است ، فیبر به سموم سرطان می‌چسبد و از طریق مدفوع خارج می‌شود در غیر این صورت این‌گونه سموم به دیواره روده‌ی بزرگ می‌چسبد و خطر ابتلا به بیماری سرطان را افزایش می‌دهد . تحقیق دیگری نشان می‌دهد جوانه برنج قهوه‌ای در مهار تولید سلول‌های سرطانی در سرطان خون مؤثر است .

افسردگی

تحقیقات نشان داده است که جوانه برنج قهو ه ای باعث کاهش انتقال‌دهنده‌های عصبی می‌شود . انتقال‌دهنده‌های عصبی پیام‌های مرتبط به استرس ، اضطراب را به مغز منتقل می‌کند . و کاهش فعالیت آن‌ها باعث آرامش نسبی می‌شود .

بی‌خوابی

برنج قهوه‌ای سرشار از ملاتونین است . ملاتونین به هورمون خواب معرف است . و باعث آرامش اعصاب و درنتیجه خواب بیشتر می‌شود .

قلب و عروق

ازآنجاکه برنج قهوه‌ای دارای مقادیر زیادی سلنیم است . و سلنیم باعث کاهش انسداد در عروق می‌شود که عدم تجمع چربی در عروق باعث کاهش خطر ابتلا به اختلالات قلبی مثل فشارخون می‌شود .

دستگاه گوارش

برنج قهوه‌ای سرشار از فیبر است و همان‌طور که میدانید فیبر موجود در مواد غذایی باعث عملکرد بهتر روده هاا می‌شود . باعث جلوگیری از یبوست که بیماری یبوست خود باعث یک سری بیماری‌هایی مثل بواسیر در انسان می‌شود .

 

آنتی‌اکسیدان

سوپر اکسید دیسموتاز آنتی اکسیدی موجود در برنج قهوه ایست ، این آنتی‌اکسیدان از بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد اکسیژن محافظت می‌کند . برنج قهوه‌ای نسبت به برنج سفید اثر بهتری در برابر رادیکال‌های آزاد دارد .

طرز تهیه برنج قهوه‌ای

برنج را در یک قابلمه بزرگ بریزید و حدود 2 پیمانه (¾1 پیمانه) سرخالی به ازای هر یک پیمانه برنج قهوه‌ای آب اضافه کنید.
روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید.a
سپس در ظرف را گذاشته و حرارت را خیلی کم کنید و بگذارید برای 45 دقیقه روی حرارت کم بپزد.
پس از 45 دقیقه در ظرف را باز نکنید؛ فقط شعله را خاموش‌کنید.
بگذارید قابلمه برنج به مدت 10 دقیقه در همان شرایط قبلی باقی بماند. به این صورت برنج شما آماده است.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *