سوال خوبی است ! همیشه در ذهن مشتریان است که کدام برنج را بخرند ؟ برنج کهنه یا نو و همیشه شنیده اند که برنج مثل شراب میماند هر چقدر از زمان برداشتش بگذرد مرغوب تر است .
اما از طرف دیگر مساله ای نیز وجود دارد و آن هم عطر برنج است . برنج نو عطر بسیار مسحور کننده ای دارد . زیرا برنج که در شهریور برداشت میشود هنوز میزانی رطوبت در میان دانه های ان وجود دارد و این رطوبت و تازگی عطر شالیزارهای شمال را به مشام میرسد .
برنج کهنه یا نو؟
برنج کهنه چون زمان زیادی از برداشت آن گذشته ، قطعا رطوبت خود را از دست داده است . و همچون برنج تازه برداشت شده عطر مسحور کننده خود را ندارد .
گاهی این حالت مشتریان را به اشتباه می اندازد و فکر میکنند عطر کم برنج دلیل بر تقلبی بودن برنج است .
اما نکته دیگری نیز در مورد برنج کهنه و نو وجود دارد ؟! پختن برنج نو بدلیل رطوبت دانه ها بسیار سخت است و به اصطلاح احتمال وا رفتن یا خمیر شدن ان زیاد است . اما عطر بسیار زیادی دارد ؛ در ان سو پختن برنج کهنه بسیار اسانتر از برنج نو است و به اصطلاح خیلی ری میکند .
اگر برایتان جالب است میتوانید مقاله ۳ دلیل برای کم بودن برنج ها را مطالعه بفرمایید.