برنج

طرز تهیه برنج آبکش

برنج-آبکش

برنج آبکش شده اساس بسیاری از غذاهای سنتی و ایرانی است . پلوهای مخلوط نظیر عدس پلو ، لوبیا پلو ، زرشک پلو و … با برنج آبکش تهیه می شود و همچنین خورش ها و کبابهای ایرانی در کنار برنج آبکشی سرو می گردد. برنج آبکش شده را به راحتی می توان در منزل تهیه نمود ولی دانستن چند نکته و فوت و فن به حرفه ای شدن کار کمک می کند. برای مهمانی هایی که کار زیادی دارید و می خواهید قبل از رسیدن مهمانان تمام غذاهایتان آماده باشد می توانید برنج را آبکش نمایید و بعد از چند ساعت دم کنید.

خب چگونه بپزیم ؟

برنج ابتدا باید به خوبی شسته شود ، برنج را با دست تمیز نمایید و سنگریزه هایی که احتمالا در بین دانه های برنج هستند را بردارید
فرقی ندارد از چه نوع برنجی استفاده می نمایید اما بهتر است برنج تازه نباشد چون برنج تازه وا می رود و منسجم نخواهد بود
برنج را در کاسه ای بریزید که حجم چندبرابر داشته باشد و برای شستن فضای کافی باشد
کاسه را از آب سرد پر کنید و دستتان را داخل کاسه بچرخانید و بین دانه های برنج حرکت دهید
دانه های برنج را در مشت خود فشار ندهید ، این کار باعث می شود 

[ult_animation_block animation=”swing” animation_duration=”3″ animation_delay=”0″ animation_iteration_count=”1″]
برنج-آبکش
[/ult_animation_block]

دانه های برنج خرد شود و در نهایت برنج آبکش شده خوبی نخواهید داشت
سه بار برنج را بشویید و آب آن را خالی کنید ، اگر آب روی برنج تیره است مجدد آن را بشویید تا آب زلال شودسپس داخل برنج شسته شده آب گرم بریزید و نمک اضافه کنید و بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد
بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک فراوان خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد
برای آبکش کردن برنج قابلمه ای را تا 2/3 از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید ، دقت داشته باشید قابلمه باید فضای کافی برای جوشیدن برنج داشته باشد و کوچک نباشد
وقتی آب به جوش آمد باید برنج را اضافه نمایید ، آبی که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود را خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب در حال جوش بریزید
حرارت برنج در حال جوشیدن نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد
درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج مجدد به جوش بیاید
وقتی آب برنج به جوش آمد چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه ها از هم باز شود و البته دقت کنید برنج را خرد نکنید
باید برنج حدود ده دقیقه بجوشد ، زمان جوشیدن برنج بستگی به نوع و مدل آن دارد
زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانه های آن نرم شود ولی هنوز مغز آنها سفت باشد ، سفت بودن مغز دانه برنج به این معنی نیست که مغز برنج نپخته باشد بلکه نباید کاملا نرم باشد
وقتی برنج به مرحله آبکشی رسید آن را داخل آبکش بریزید ، آبکش باید سوراخ های متعددی داشته باشد تا آب برنج به خوبی بیرون رود
روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه ها متوقف شود و همین طور نمک اضافی بین دانه های برنج بیرون برود تا
قابلمه را روی حرارت بگذارید و ته آن را ته دیگ دلخواه بگذارید
آموزش تهیه ته دیگ سیب زمینی عالی را در اینجا با تصاویر ببینید
آموزش تهیه ته دیگ نان لواش را در اینجا با تصاویر ببینید
سپس برنج آبکش شده را روی ته دیگ بریزید
سپس درب قابلمه را با دمکش (دمکنی) بپوشانید و و حرارت را کم کنید و برنج را روی حرارت کم بگذارید تا دم بکشد
اطراف برنج را می توانید کمی جمع کنید ( مطابق شکل ) در این صورن برنج زودتر دم می کشد
اگر دانه های برنج کمی سفت است مخلوطی از یک قاشق سوپخوری آب با یک قاشق سوپخوری روغن را روی برنج بریزید تا برنج بعد از دم کشیدن نرم شود
می توانید روی برنج زعفران ساییده بپاشید و یا زعفران را دم کنید و بعد از آماده شدن برنج مقداری از آن را با زعفران مخلوط و سپس به مابقی برنج اضافه کنید تا برنج عطر و عطم بهتر و ظاهر زیباتری داشته باشد
برنج را می توانید آبکش کنید و داخل قابلمه بریزید و در زمان دلخوام دم کنید تا در هنگام سرو برنج تازه و گرم داشته باشید

[aparat id=”vGFl6″]

منبع: https://goo.gl/kKJRVL

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *