برنج

5 رازی که برنج فروشان نمی گویند!

راز برنج

راههای تشخیص برنج مرغوب از نامرغوب

مدتی است  برنج هایی با شکل بسیار موجه در بازار موجود است و خریدارانی که اشنایی در زمینه تشخیص برنج ندارند را دچار سردرگمی کرده با برنج شمالی همراه باشید تا رازهای تشخیص برنج مرغوب را از نامرغوب تشخیص دهید .

بسیاری از برنجهای خارجی که امروزه در بازار هستند شکل و ظاهر بسیار مناسبی دارند اما بعد از پخت آنی نبود که انتظار داشتید ! زیرا شما برنج ایرانی خریدید ، برنجی که بو و طعم بسیار خوشایندی داری ُ برخی از برنجهای خارجی یک خاصیت خوبی دارن و آن قد کشیدن زیاد آنها در هنگام پخت است و به عبارتی میتوان گفت تنها خاصیت برنجهای خارجی موجود در بازار همین خاصیت است .

حتی بعضی نمونه های خارجی عطر خوبی نیز دارند ! و این برنجها کار را کمی سخت تر کرده اند اما همه اینها طعم خوشایندی ندارند و لاستیکی هستند و مدتی بعد از پخت خشک میشوند . برای مثال برنج هاشمی بعد از پخت بسیار نرم میماند و به راحتی میتوان آن را گرم کرد و دوباره نوش جان کرد . خب در ادامه رازهای تشخیص برنج مرغوب را با شما خواهیم گفت !

[ult_animation_block animation=”wobble” animation_duration=”3″ animation_delay=”0″ animation_iteration_count=”1″]
قیمت برنج هاشمی گیلان درجه یک
[/ult_animation_block]

برنج خوب یکدست هست !

البته نوعی برنج خارجی وجود دارد که رویه تولید آن چیزی شبیه به تولید ماکارونی است ، این نوع برنج بسیار یک دست است ! البته نگران نشوید این فقط یک راز است ! برنج هایی در بازار وجود دارد که چاق و لاغر هستند ، رنگهایشان متفاوت است ، هنگام خرید دستتان را تا نیمه کیسه فرو ببرید! و یک مشت از آن بردارید و به دقت بررسی کنید ! زیرا متقلبان  سر کیسه را از برنج خوب پر میکنند ! همچنین مورد دیگری را هم باید مورد بررسی قرار دهید باید برنج شکسته در آن کم باشد هر چقدر میزان برنج شکسته یا به اصطلاح برنج نیم دانه کمتر باشد برنج مرغوبیت بیشتری دارد . دلیل اینک باید برنج یک دست باشد این است که

برنج های متفاوت و حتی برنج نیم دانه در کنار برنج دانه درست زمان پخت متفاوت تری دارد بنابراین بعد از پخت برنج یک دست در نخواهد آمد و طعم و شکل خوبی به خود نمیگیرد .

برنج کهنه بهتر از برنج نو است

برنج شبیه به شراب میماند هر چه قدیمی تر باشد بهتر است ! زیرا برنج کهنه رطوبت خود را از دست داده است و هنگام پخت آب را به خود جذب میکند و  حسابی ری میکند . اما سوال اینجاست چگونه میتوان برنجی را که میگویند قدیمی است را از نو تشخیص بدهیم ؟! یک راه حل ساده دارد چند برنج را در دهان خود بگذارید و سعی کنید بشکنید اگر خیلی سخت میشکنند پس برنج قدیمی است !

[ult_animation_block animation=”flash” animation_duration=”3″ animation_delay=”0″ animation_iteration_count=”1″]
انواع برنج هاشمی گیلان
[/ult_animation_block]

عطر برنج مثل عطر شالیزار است

برای مثال وقتی برنج هاشمی را در میان دست خود بگیرید و درونش هوای گرم بدمید یا به اصطلاح «ها» بکشید بوی شالیزار از درون دانه های برنج متصاعد میشود و به مشام شما میرسد ! یکی از راههای تشخیص برنج اصیل ایرانی همین معطر بودن است . یکی دیگر از راههای تشخیص معطر بودن برن این است که چند دانه را درون دهان خود بگذارید و با دقت به طعم آن توجه کنید اگر چیزی شبیه طعم شالیزار حس کردید آن برنج اصیل است !

تشخیص برنج پلاستیکی !

چند دانه برنج را بسوزانید! مثلا برنج هاشمی هرگز نخواهد سوخت ! 

! برنجی که بسوزد نشاندهنده ی پلاستیکی بودن آن است ! مقداری برنج را درون یک ظرف آب بریزید اگر برنج به سطح آب آمد آن برنج پلاستیکی است ! برنج را بکوبید ! اگر تبدیل به آرد شد برنج اصیل ایرانی است و اگر خرد نشد و هسته زرد رنگی داشت باز هم برنج پلاستیکی است و آخرین روش برای تشخیص برنج اصیل ایرانی از نوع پلاستیکی آن : مقداری برنج را درون یک ظرف در مجاورت خورشید قرار دهید اگر برنج کپک زد برنج طبیعی است و اگر نه برنج پلاستیکی است .

نمونه بگیرید ! بهترین راه تشخیص برنج پختن  آن است !

برنج اصیل ایرانی مثل برنج هاشمی پخت بسیار خوبی دارند ، بسیار خوش طعم و خوشبو است همچنین بعد از پخت خیلی نرم باقی میماند این مشخصه هاییی است که میتوانید برنجهای اصیل ایرانی را از نوع خارجی و همچنین تقلبی آن تشخیص دهید . برای کسب اطلاع از قیمتهای روز برنج های ایرانی میتوانید صفحه لیست قیمتهای برنج ایرانی بروید و تازه ترین قیمت ها را بررسی کنید .

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *