برنج

راه های شناخت برنج تقلبی (برنج ترکیبی)

برنج ترکیبی

5 راه تشخیص ترکیب برنج آمریکایی با برنج طارم
یکی از سودآورترین کلک‌های بازار برنج ترکیب برنج‌های ایرانی با خارجی است ، به دلیل قیمت پایین برنجهای خارجی و گاهی مشابهت ظاهری این برنج‌ها با نوع ایرانی ، دلالان بازار را برای سود بیشتر به طمع می‌اندازد . بنابراین تشخیص برنج ترکیبی مهم است .یکی از این موارد ترکیبی رایج بازار امروز ایران ترکیب برنج آمریکایی با برنج طارم است . در این مقاله راه تشخیص ترکیب برنج آمریکایی با برنج طارم را خواهیم بررسی کرد .

تركيب برنج طارم و آمريكايی

برنج آمریکایی قیمت پایین‌تری نسبت به طارم محلی دارد و شباهتی نیز به برنج طارم محلی دارد که باعث ترکیب این دو گونه برنج باهم می‌شود اما با قدری دقت

[ult_animation_block]
برنج تقلبی برنج ترکیبی
[/ult_animation_block]

و دانستن نکاتی می‌توان فهمید برنجی که قرار است بخرید برنج ترکیبی است یا یکدست طارم محلی است . برنج آمریکایی ابداً برنج خوبی نبوده و نفاخ است و هضم آن بسیار دشوار است .

راههای تشخیص برنج ترکیبی

برنج آمریکایی و برنج آرژانتینی به‌صورت شفاف و شیشه‌ای هستند و برنج آمریکایی در مقایسه با برنج آرژانتینی میزان شفافیت پایین‌تری دارد و با کنار هم قرار دادن آن‌ها کنار هم می‌توان تفاوتش را متوجه شد . اما در مقابل برنج طارم محلی سطحی یکدست و صیقلی دارد و گچی گونه است . برنج آمریکایی دارای شیارهایی است که با دقت می‌توان آن‌ها را دید .

روش دوم

می‌توان برای تشخیص برنج آمریکایی آن را درون آب قرارداد ، برنج آمریکایی در قیاس با برنج طارم محلی بعد از چند دقیقه زودتر از برنج طارم محلی شروع به سفید شدن می‌کند و درواقع به‌نوعی بندبند می‌شود و احتمال شکستن برنج در این نقطه‌ها زیاد است .

روش سوم

شفافیت برنج آمریکایی نسبت به برنج طارم محلی در آب مشخص‌تر و واضح‌تر است . می‌توان از این خاصیت آب برای تقلبی بودن برنج استفاده کرد

روش چهارم

اگر برنج آمریکایی را به مدت 60 الی 120 دقیقه در آب بخیسانیم نسبت به برنج طارم محلی چاق‌تر به نظر میرسد . و اگر دوگانگی بین دانه‌های برنج می‌بینید برخی چاق‌تر و برخی لاغرتر هستند این نشان از ترکیبی بودن برنج دارد .

روش پنجم

باید دانه‌های برنج را زیر دندانتان آسیاب کنید و طعم آن را خوب بچشید ، تنها برنج طارم محلی است که دارای عطروطعم برنج ایرانی است که شما مد نظرتان است تا مصرف کنید . میتوانید برای مشاهده قیمت روز برنج به این پیج مراجعه بفرمایید .

[ult_animation_block animation=”swing” animation_duration=”3″ animation_delay=”0″ animation_iteration_count=”1″]
برنج تقلبی بازار
[/ult_animation_block]

4 راه تشخیص برنج ترکیبی آرژانتینی و طارم محلی

ترکیب برنج‌ها ازنظر قانونی تخلف است و ترکیب‌کننده از سوی قانون قابل‌پیگیری است و مجازاتی را در پی دارد . برنج ایرانی دارای استانداردهای مناسب غذایی است درصورتی‌که برنج‌های خارجی عموماً دارای آلودگی هستند یا کیفیت مناسبی ندارند . ازاین‌رو قیمت پایینی دارند و ترکیب برنج‌ها برای شیادان بازار دارای سود بالایی است از طرفی دیگر افرادی که خریدار برنج هستند اطلاعات کافی درزمینهٔ شناسایی انواع برنج و بررسی اینکه برنج مربوطه خالص است یا ترکیبی ندارند . در این مقاله 4 راه تشخیص برنج ترکیبی آرژانتینی و طارم محلی را خواهیم گفت .

ترکیب برنج طارم محلی با برنج آرژانتینی
یکی از ترکیب‌های رایج در بازار امروز برنج ترکیب برنج طارم محلی با برنج آرژانتینی است . برنج آرژانتینی قیمت ارزان‌تری نسبت به برنج طارم محلی دارد اما تشخیص ترکیب این دو برنج‌کار سختی نیست .

ترکیب برنج‌ها ازنظر قانونی تخلف است و ترکیب‌کننده از سوی قانون قابل‌پیگیری است و مجازاتی را در پی دارد . برنج ایرانی دارای استانداردهای مناسب غذایی است درصورتی‌که برنج‌های خارجی عموماً دارای آلودگی هستند یا کیفیت مناسبی ندارند . ازاین‌رو قیمت پایینی دارند و ترکیب برنج‌ها برای شیادان بازار دارای سود بالایی است از طرفی دیگر افرادی که خریدار برنج هستند اطلاعات کافی درزمینهٔ شناسایی انواع برنج و بررسی اینکه برنج مربوطه خالص است یا ترکیبی ندارند . در این مقاله 4 راه تشخیص برنج ترکیبی آرژانتینی و طارم محلی را خواهیم گفت .

ترکیب برنج طارم محلی با برنج آرژانتینی
یکی از ترکیب‌های رایج در بازار امروز برنج ترکیب برنج طارم محلی با برنج آرژانتینی است . برنج آرژانتینی قیمت ارزان‌تری نسبت به برنج طارم محلی دارد اما تشخیص ترکیب این دو برنج‌کار سختی نیست .

۲ روش تشخیص طارم محلی از شیرودی

یکی از کارهایی که شیادان بازار برنج در وسعت بالایی انجام میدهند ترکیب برنج طارم با برنج شیرودی است . متاسفانه خیلی از برندهای برنج در ایران نیز این ترکیب را بخاطر سود آوری بالای آن انجام میدهند و در کل در حال تخریب مراکز فروش برنجی هستند که بصورت درست و شرافتمندانه برنج اصیل ایرانی و یکدست را به فروش میرسانند . ما در این مقاله راههای تشخیص طارم محلی از شیرودی را برای شما شرح میدهیم .

برنج طارم و برنج شیرودی از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی به هم دارند ، و از نظر رنج قیمت حدودا برنج شیرودی نصف قیمت برنج طارم را دارد . خیلی از برندهای برنج بر روی کیسه هایشان از شعار صد در صد ایرانی بودن برنج استفاده کرده اند . 

[ult_animation_block animation=”swing” animation_duration=”3″ animation_delay=”0″ animation_iteration_count=”1″]
برنج تقلبی را بشناسید
[/ult_animation_block]

در واقع با ترکیب این دو نوع برنج ایرانی اسن شعار تحقق پیدا میکند .اما کیفیت این برنج مخلوط شده با برنج یکدست طارم محلی زمین به آسمان متفاوت است .

چگونه میتوانیم تشخیص بدهیم ؟

حقیقتا تشخیص ترکیب برنج طارم و شیرودی کار بسیار سختی است . و ما در اینجا روش هایی را برای شناسایی برنج اصیل از برنج ترکیب شده آورده ایم تا بتوانید مثل یک متخصص آنها را از هم تشخیص دهید .

روش اول

قطعا پختن برنج بهترین روش ممکن است . اگر امکانش را دارید قبل از خرید حتما نمونه ای را بپزید البته این را در نظر داشته باشید نمونه برنج را از سطح کیسه نباشد که معمولا سطح آن را برنج یک دست طارم میریزند. رنج پخته شده طارم اصیل بعد از 24 ساعت همچنان نرم و خوش خوراک میماند . اگر برنج ترکیبی باشد دانه های برنج شیرودی سفت و دانه های طارم نرم هستند .

روش دوم

شکل طاهری برنج طارم محلی و شیرودی در مواردی متفاوت است

  • دانه های برنج طارم از برنج شیرودی ضخیم تر است
  • دانه های برنج سیرودی بلندتر و نازک تر از برنج طارم است
  • برنح طارم یک دست استخوانی و تک رنگ است
  • برنج شیرودی نیز استخوانی است و رنگ کرم رنگی دارد و مغز انتهایی آن سفید است .

آخرین نکته اینکه وقتی دانه های  برنج طارم را زیر دندان آسیاب می کنید عطر شالیزارهای شمال به مشام میرسد که برنج شیرودی اینگونه نیست .

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *