یکی از سودآورترین کلکهای بازار برنج ترکیب برنجهای ایرانی با خارجی است ، به دلیل قیمت پایین برنجهای خارجی و گاهی مشابهت ظاهری این برنجها با نوع ایرانی ، دلالان بازار را برای سود بیشتر به طمع میاندازد . بنابراین تشخیص برنج ترکیبی مهم است .یکی از این موارد ترکیبی رایج بازار امروز ایران ترکیب برنج آمریکایی با برنج طارم است . در این مقاله راه تشخیص ترکیب برنج آمریکایی با برنج طارم را خواهیم بررسی کرد .
تركيب برنج طارم و آمريكايی
برنج آمریکایی قیمت پایینتری نسبت به طارم محلی دارد و شباهتی نیز به برنج طارم محلی دارد که باعث ترکیب این دو گونه برنج باهم میشود اما با قدری دقت و دانستن نکاتی میتوان فهمید برنجی که قرار است بخرید برنج ترکیبی است یا یکدست طارم محلی است . برنج آمریکایی ابداً برنج خوبی نبوده و نفاخ است و هضم آن بسیار دشوار است .
راههای تشخیص برنج ترکیبی
برنج آمریکایی و برنج آرژانتینی بهصورت شفاف و شیشهای هستند و برنج آمریکایی در مقایسه با برنج آرژانتینی میزان شفافیت پایینتری دارد و با کنار هم قرار دادن آنها کنار هم میتوان تفاوتش را متوجه شد . اما در مقابل برنج طارم محلی سطحی یکدست و صیقلی دارد و گچی گونه است . برنج آمریکایی دارای شیارهایی است که با دقت میتوان آنها را دید .
روش دوم
میتوان برای تشخیص برنج آمریکایی آن را درون آب قرارداد ، برنج آمریکایی در قیاس با برنج طارم محلی بعد از چند دقیقه زودتر از برنج طارم محلی شروع به سفید شدن میکند و درواقع بهنوعی بندبند میشود و احتمال شکستن برنج در این نقطهها زیاد است .
روش سوم
شفافیت برنج آمریکایی نسبت به برنج طارم محلی در آب مشخصتر و واضحتر است . میتوان از این خاصیت آب برای تقلبی بودن برنج استفاده کرد
روش چهارم
اگر برنج آمریکایی را به مدت 60 الی 120 دقیقه در آب بخیسانیم نسبت به برنج طارم محلی چاقتر به نظر میرسد . و اگر دوگانگی بین دانههای برنج میبینید برخی چاقتر و برخی لاغرتر هستند این نشان از ترکیبی بودن برنج دارد .
روش پنجم
باید دانههای برنج را زیر دندانتان آسیاب کنید و طعم آن را خوب بچشید ، تنها برنج طارم محلی است که دارای عطروطعم برنج ایرانی است که شما مد نظرتان است تا مصرف کنید . میتوانید برای مشاهده قیمت روز برنج به این پیج مراجعه بفرمایید .