برنج

۵ راه تشخیص برنج مرغوب

راه تشخیص برنج مرغوب از نامرغوب

برنج ها در ظاهر شباهت زیادی به هم دارند اما وقتی عمیق تر به ظاهر آنها توجه میکنید میبینید که ابدا اینطور نیست و در خصوصیات ظاهری تفاوت های زیادی دارند که در ادامه به بررسی تفاوتهای انها میپردازیم. و چندین راه تشخیص برنج مرغوب را بررسی میکنیم .

عطر و بوی برنج مرغوب

مقداری برنج را در مشت خود بگیرید و ها بکشید تا نفس شما در میان برنج بدمد و پس از آن رایحه ای که به مشام میرسد را بو بکشید . عطری که به مشام میرسد باید شبیه به عطر شالیزارهای برنج باشد و چقدر این عطر خوش بوست ! برنج های نامرغوب یا معطر نیستند یا بسیار کم معطراند و یا حتی عطر خوشایندی نمیدهند . یکی از دیگر از راهکارهای شناخت برنج مرغوب ایرانی این میباشد که

[ult_animation_block animation=”swing” animation_duration=”3″ animation_delay=”0″ animation_iteration_count=”1″]
راه تشخیص برنج مرغوب از نامرغوب
[/ult_animation_block]

 چند دانه برنج را در دهانتان بگذارید و طعمی که در دهانتان ایجاد میشود باید شبیه به عطر شالیزارهای برنج باشد

 چربی برنج!

من یک گیلانی ام ! بگذارید خاطره ای برایتان تعریف کنید  با پدرم برای فروش برنج مزرعه مان به نزد یک پیرمرد برنج فروش رفته بودیم ، او برنج را روی کف دستش ریخت و شروع به مالیدن آن کرد و من از او پرسیدم دلیل کارش چیست ؟ او گفت اگر احساس ذره ای چربی در دستم کردم این نشاندهنده ی مرغوبیت برنج هست.

 جنس, رنگ و شکل ظاهری دانه برنج

یکی از چندین راه تشخیص برنج مرغوب ظاهر دانه برنج است . مهمترین چیزی را که باید دقت کنید به شیشه ای نبودن برنج هست زیرا برنج مرغوب اصولا دارای جنس گچی یا عاجی میباشد و این حالت ظاهری (رنگ بلوری مات)  بصورت یک دست در سراسر دانه برنج مشهود است ، اگر رنگ دانه برنج بکنواخت بنظر نمیرسد و بیشتر سفیدی آن در مرکز برنج مشهود است این نشان از نامرغوب بودن برنج دارد . دقت کنید برنج رنگهای دیگری نداشته باشد مانند رنگ زرد  …

برنج را بشکنید !

چند عدد برنج را زیر دندان خود بگذارید و بشکنید ! خشکی و تردی و سفتی برنج نشان از مرغوبیت بالای برنج دارد زیرا با جذب سریع آب در هنگام پختن حجیم تر میشود.

 کیفیت پخت

برنج مرغوب به هنگام جوشیدن عطر و بوی خوش ایندی را از خود بروز میدهد ،  و سایر مشخصه های شناخت از قبیل میزان آب مورد نیاز جهت پخت برنج, زمان لازم پخت و میزان لعاب برنج از نشانه هایی است که بانوان خانه دار از آن به عنوان راه تشخیص برنج مرغوب از نامرغوب استفاده میکنند.

برنج مرغوب ایرانی پس از پختن ، دانه های آن بلند و کشیده میشود و قدری نیز متورم ؛ بعد از پخته شدن تا ساعتها به این شکل می ماند و با گرم شدن مجدد قابل خوردن است که برنج های نامرغوب و خارجی از گرم شدن دوباه  حالتی را می گیرند که خوردن را بسیار سخت و زننده میکند و یک از فاکتورهایی که بعضی از برنج های نامرغوب دارند این میباشد که در اثر پخت چاق و حجیم میشوند و گاهی نیز از قسمت طولی دانه شکاف برمیدارد و همچنین عطر و طعمی پس از پختن حس نمی شود .

آخرین نکته این می باشد که هر چقدر از تاریخ برداشت محصول برنج گذشته باشد ، برنج مرغوبیت بیشتری دارد .این مواردی که تا به الان مطرح شده است در واقع دلایل علمی ندارد ! بلکه بر اثر تجربه کارشناسان برنج و برنج فروش های قدیم نسل به نسل به ما رسیده است . البته درمیان برنج های بازار حتی ایرانی برنج ها از هم بسیار متفاوت هستند ما به شما خرید برنج هاشمی را توصیه میکنیم .

حال شما با خواندن مطالب بالا یک کارشناس خبره برنج هستید ! تبریک میگویم !

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *